Otok Pag pripada grupi kvarnerskih otoka. Obiluje atraktivnim prirodnim osobinama. Ima mediteransku klimu s dugim sunčanim razdobljima, razvedenu obalu s brojnim uvalama i rtovima. Sitan šljunak i pijesak rasuo se uz kristalno bistro more, stvorivši bezbroj plaža jedinstvene ljepote.Pretežno ogoljela brda, ponegdje obrasla makijom, smiljem i kaduljom daju mu posebnu draž i cine ga tajanstvenim. Stoga Pag gostu pruža raznovrsne doživljaje i uzbudenja, ali i potpun odmor u tihom, umirujucem ambijentu slikovitih pejsaža tisucljetnih maslina, kamenog hrasta i crnog bora.
Na Pagu ima vrijednih kulturno povijesnih spomenika i arheoloških nalazišta.Od davnih vremena živi bogat folklor s raskošnom nošnjom, a narocito se istice paška cipka.Poznati specijaliteti ovoga kraja vrlo su traženi u turizmu. Isticu se paški sir i janjetina.

Novalja je turisticko središte otoka. Razvila se u blagom zaljevu sjeverozapadnog dijela otoka Paga. Posebnu atraktivnost daju joj njezine prekrasne pješcane i šljuncane plaže kojima je okružena. Medu njima istice se vrlo duga i oko 100 m široka šljuncana plaža Zrće kraj borove šume i bistrog mora. Pravi je biser Jadrana.
U brojnim restoranima, konobama i bistroima gostima stoji na raspolaganju bogat izbor raznolikih, od jednostavnijih do biranih, jela.
Terase raznovrsnih caffe barova i snack barova, stvaraju poseban ljetni ugodaj gdje se gosti mogu osvježiti i razonoditi uz zvuke muzike.Salon Ljepote(medicinska masaža,teretana) i
Sportski centri imaju 20-tak teniskih terena, igrališta za veliki i mali nogomet, odbojku na pijesku, mini golfove. Na plažama i moru gosti mogu koristiti bogat sadržaj rekreativnog i sportskog programa.
Posjetitelji, osobito mladi zabavljaju se do kasno u noc u modernim disco-clubovima na otvorenom pored plaža.
U toku ljeta organiziraju se razne kulturno-zabavne priredbe(koncerti, after beeach party...)U brojnim smještajnim kapacitetima najzastupljeniji su suvremeno namješteni apartmani.